KS sier blankt nei til å skrote nærskoleprinsippet

Regjeringen vil nekte fylker å bruke nærskoleprinsippet i opptak til videregående skole og vil ha KS med seg på å lage ny opptaksordning. Uaktuelt, svarer KS.

Kritikere frykter at det er de flinkeste elevene som vil tjene på at det innføres fritt skolevalg, mens de svakeste vil tape. Nå vi regjeringen nekte fylkene å legge til grunn et prinsipp om at elever skal ha rett til å gå på en videregående skole i nærområdet sitt. De mener det vil gi elevene større valgfrihet.   Foto: Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB

Nyheter

Regjeringen ber Utdanningsdirektoratet lage en ny modell for opptak til videregående skole. Hvordan den skal se ut er ikke klart, men regjeringen sier den vil gi elevene større valgfrihet. Og fylkene skal ikke kunne velge ordninger som baserer seg på et nærskoleprinsipp.