Black Friday-salget i Ålesund:

– De gode tilbudene er faktisk på internett

Fredag sjekket Sunnmørsposten temperaturen på Black Friday-salget til Amfi Moa og Ålesund Storsenter. Noen har kjøpt inn ting til personlig bruk, mens andre fikk unnagjort noen av julegavene på lista.

Black Friday: Kjæresteparte Agnete Jacobsen (20) og Jacob Gjerde (20) var blant dem som tok turen til Amfi Moa for å utforske Black Friday-tilbudene fredag.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Black Friday, eller svartfredag på godt norsk, markerer tradisjonelt sett starten på julehandelen i USA og finner sted dagen etter Thanksgiving. Som handelsdag går svartfredag helt tilbake til 1800-tallet, hvor det i USA ble assosiert med finanskrisa i 1869. I de senere tider har fenomenet bredt seg ut over hele uka, kalt Black Week. I Norge ble svartfredag først introdusert i 2010.