Byens kirker har opplegget klart:

Drop-in-julaften i Ålesund kirke

Julaften blir det «rullerende julestemning» i Ålesund kirke, utegudstjeneste på byfjellet og seremoni med plass til 50 deltakere i Volsdalen kirke.   

Ålesund kirke: Daglig leder Henriette Bryn i Ålesund og Volsdalen sier at menigheten vil stille med god julestemning i kirka, selv om julaften-opplegget i 2020 er noe helt spesielt. – Det ville blitt stusslig med kun 50 deltakere til gudstjeneste julaften i store Ålesund kirke. Derfor åpner vi for rullerende julestemning, der folk kan komme og gå når de vil, sier hun.   Foto: Arkivfoto: Nils Harald Ånstad

– Ved å legge opp til rullerende julestemning, så kan flest mulig likevel få oppleve jul i kirka.

Henriette Bryn
Nyheter

Mens mange kirker skal ha mest mulig tradisjonelle julegudstjenester, riktignok med forhåndspåmelding og maks 50 deltakere, har Ålesund og Volsdalen menighet et litt mer alternativt opplegg for julaften i pandemiåret 2020.