Se sendinga når du vil

Hyller hverdagshelter i julete sending

– Til grunn ligger både et ønske om å spre julestemning, men også om å hylle det frivillige arbeidet og inspirere til ekstra innsats for andre i ei spesiell juletid.

Se julesendiga "Hjerte av gull" fra Parken kulturhus i Ålesund.

Nyheter

Det sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg om sendinga «Hjerte av gull» som vises på Smp.no klokka 18 søndag. Du kan imidlertid se sendingen når det passer deg, for den blir liggende på smp.no i opptak.

I løpet et vel en time langt opptak fra Parken kulturhus og med journalist Elisabeth Solvang som programleder, blir det møter med ulike frivillige på Sunnmøre. I tillegg sørger flere lokale artister for julestemning.

– Blant anna forteller Astrid Overaa om sitt fineste adventsminne, og hun skal også opptre. Videre blir det eksempler på frivillig arbeid både fra Elvastien på Sjøholt, i form av UL Fram fra Flemsøy/Skuløy og så kommer Cecilie Sæther fra Hjelpegruppa for Ålesund og omegn, forteller Hanna Relling Berg. Av artister kan nevnes Asgeir og Inger-Lise Vik, Maria Halkjelsvik, Jonas Ess og Synne Ulla Otterlei. Otterlei er med nettopp i UL Fram og synger et utdrag fra musikalen Oliver Twist.

Deltar: Astrid Overaa og Hallvard Fremstad.  Foto: Staale Wattø

Om ideen

«Hjerte av gull» er et samarbeid mellom Sunnmørsposten og Ålesund kommune, og den første ideen om ei sending oppsto under et møte i det ganske så nye kommunalområdet Kultur og medborgerskap, forteller Lin Marie Norberg Jacobsen, som er del av fagstaben der.

– Området favner alt utadretta innen kunst, kultur, idrett og medborgerskap. Med medborgerskap mener vi innbyggernes lyst og muligheter til å være med å påvirke og utvikle kommunen. Kommuneøkonomien og pandemien har satt begrensninger for alt vi har hatt lyst å gjøre i 2020. Derfor ville vi gi de mange frivillige laga og organisasjonene – de mange hverdagsheltene, et klapp på skuldra. Spørsmålet var hvordan, og for rundt tre uker siden tok vi kontakt med dere, som vi har hatt et godt samarbeid med gjennom Parken Kulturhus. Sammen har vi tatt ideen videre til noe vi mener vil treffe de fleste, forklarer hun.


Deltar: Inger-Lise og Asgeir Vik.  Foto: Staale Wattø

Deler ut Sunnmørsposten-priser

Under «Hjerte av gull» blir det ellers utdeling av Sunnmørspostens priser for 2020 – sportsprisen, kulturprisen og hedersprisen.

– I tilknytning til dette blir det innslag med tidligere prisvinnere Karl Johan Skårbrevik og Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista) innom, sier Hanna Relling Berg.

– I tillegg til å være forbilder i sine miljøer, representerer mange av dem som får pris av Sunnmørsposten også frivillighet, legger hun til.


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.