Så mange vaksinedoser kommer i første pakke til Nordvestlandet

Pfizer og Biontechs koronavaksine er den første vaksinen som er godkjent blant annet i USA, Storbritannia og Singapore. Nå har også et kinesisk selskap bestilt vaksinen.   Foto: Mike Morones

Nyheter

VG skriver onsdag om den første store pakken med koronavaksiner som skal komme til Norge 28. desember. Dosene i denne pakken skal fordeles til hele landet, og ifølge avisen har Folkehelseinstituttet tilbudt alle kommuner et visst antall doser. Disse kan kommunene begynne å sette allerede mandag 4. januar.

Kommunene kan imidlertid velge å vente én uke.

– Vi deler først ut til fryselagrene fordelt etter andel eldre. Så sier vi ifra til kommunene hva de har fått fordelt, og så vil vi høre tilbake fra dem om de er klare til å få dem allerede i uke én eller om de vil utsette en uke, forklarte overlege Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet til VG.

På Ålesund kommunes nettsider melder de at de vil starte vaksineringen i uke én, det vil si mandag 4. januar. Kommuneoverlege Olav Mestad opplyser til Sunnmørsposten at de første 205 dosene er nok til å starte vaksinasjon for omtrent halvparten av de som skal ha vaksine på sjukehjemmene i Ålesund.


Sånn blir vaksineringen mot korona i Ålesund

På kort varsel må kommunen være klar til å sette mange vaksiner mot korona. Nå jobber kommuneoverlegen for å være klar.


Dette har med logistikk, og om kommunene er klare å gjøre. Når vaksinen tines opp fra fryselageret må den settes innen fem dager. Derfor er det viktig at logistikken går som smurt, slik at ikke dosene går til spille. De sentrale fryselagrene er plassert rundt om i Norge på hemmelige steder - av sikkerhetshensyn.

Her er antallet doser Folkehelseinstituttet har tilbudt kommunene, ifølge VG:

KommuneAntall
Ålesund205
Molde125
Kinn70
Stad45
Volda40
Ørsta40
Herøy35
Rauma30
Stryn30
Sula30
Sykkylven30
Giske25
Ulstein25
Vestnes25
Hareid20
Stranda20
Vanylven15
Fjord10
Sande10

Sånn blir vaksineringen mot korona i Ålesund

På kort varsel må kommunen være klar til å sette mange vaksiner mot korona. Nå jobber kommuneoverlegen for å være klar.