Sykehus på Vestlandet isolerer pasienter som har vært på Østlandet

Som følge av utbruddet av den muterte koronavirusvarianten, isolerer Helse vest pasienter som de siste ti dagene har vært på Østlandet.
Nyheter

Pasientene skal forbli i isolasjon til de har blitt testet for korona. Det gjelder for alle sykehus som tilhører Helse Bergen, Helse Fonna og Helse Førde, skriver NRK.

Østlandet inkluderer områdene sør for Trøndelag og øst for Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland, opplyser Helse vest i en pressemelding.

– Pasienter vil få spørsmål om de har vært på Østlandet i løpet av de siste ti dagene, og for de det gjelder vil det bli satt inn ekstra tiltak for å hindre spredning, sier assisterende fagdirektør Ola Jøsendal i Helse vest.

Alle ansatte som har vært i disse områdene i løpet av de siste ti dagene, må også legge fram negativ koronatest før de kan jobbe igjen.

– Medarbeidere dette gjelder må så raskt som mulig ta kontakt med nærmeste leder, sier Jøsendal.

Pasienter som har time for elektiv behandling og som de siste ti dagene har vært på Østlandet, bes også vurdere om de kan utsette behandlingen, opplyser Helse Fonna på sine nettsider.

Det blir også innført krav om munnbind for både pasienter og ansatte i alle situasjoner der det ikke er mulig å holde én meter avstand. Dette tiltaket gjelder i to uker inntil videre.