Digital mini-konferanse om teknologitrender

Hva er de største trendene innenfor teknologi i 2021? Her får du svaret!

Nyheter

– Det har gått fra en digital meetup i kjent format på Teams, til full direkte TV-sending. Og det i løpet av få dager.

Det forteller daglig leder Kine Berild Norheim i NExTdigital om den digitale mini-konferansen Teknologitrender på sunnmørsk, som du kan se opptaket av her.

Til å holde innlegg under konferansen, som er et samarbeid nettopp mellom NExTdigital, avisa og Avento, er følgende henta inn: Geir Balsnes, som er styreleder hos NExTdigital, men også leder for digital rådgiving i Avento. Videre salgsleder Mathias Sandnes hos Optimar, produkteier Tommy Skeide hos Currence Robotics og dessuten også ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg og nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik, begge fra Sunnmørsposten.

Samarbeid: Konferansen er et samarbeid mellom NExTdigital, Sunnmørsposten og Avento, her representert ved daglig leder Kine Berild Norheim (t.v.) og ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg.   Foto: Maria Finnøy Fagervoll (arkiv)

– Når vi gjør dette er det både for å løfte blikket og se framover på hva det er som er viktig, men også fordi vi har lyst til å vise fram at vi kan en god del om teknologi på Sunnmøre allerede, sier Norheim.

– Teknologitrender er noe som angår de fleste. Og også i ei tid der mange er på hjemmekontor er det fint med faglig påfyll og inspirasjon, supplerer ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

– Vi for vår del har alltid vært opptatt av å utforske, og de siste åra har vi tatt mange nye steg når det gjelder lyd- og bildejournalistikk. Under mini-konferansen skal vi imidlertid først og fremst orientere om nysatsinga vår på næringslivsjournalistikk og hva denne går ut på, legger hun til.

Journalist Elisabeth Solvang er programleder for den rundt halvanna time lange konferansen, og etter at en er ferdig med innlegg, blir det panelsamtale.

– Her vil det være mulig å stille spørsmål til dem som har holdt innlegg også for dem som følger med på sendinga. Bruk kommentarfeltet til saka, sier Norheim.

– Selv om vi går direkte og alle som vil kan være med, har vi ei lita gulrot til dem som går inn på Nextdigital.no og melder seg på: I tillegg til at en da får møteinnkalling i forkant, vil en i etterkant også få oversendt lysbildene som blei brukt, avslutter hun.