Flere norske byer setter AstraZeneca-vaksinen på pause:

Ålesund dropper AstraZeneca

– Vi dropper AstraZeneca og neste uke vaksinerer vi med Comirnaty (BioNTech og Pfizer) som planlagt.

Ukas vaksiner er allerede satt: I følge kommuneoverlege i Ålesund, Olav Mestad, er de planlagte 500 vaksinasjonene med AstraZeneca allerede satt.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Oppdatering torsdag ettermiddag, 11 mars:

Ålesund kommune jobber med å kontakte alle som har fått vaksine med AstraZeneca frå kommunal vaksinestasjon på Parken hotell og Amfi Moa.

FHI har i dag beslutta å sette på pause vaksinering med AstraZeneca inntil vidare.

– Vi tek dette på alvor og jobbar no med å raskt få sendt ut ein SMS til alle som har blitt vaksinert via dei kommunale vaksinestasjonane, seier kommuneoverlege Olav Mestad i ei pressemelding.

Det er 814 personar som har fått vaksine frå dei kommunale vaksinestasjonane. Dei øvrige dosane er satt i helse- og omsorgstenesten. Totalt i kommunen er det satt om lag 1 300 dosar med AstraZeneca.

FHI vil legge ut informasjon på eigne nettsider til dei som har tatt vaksinen. Kommunen vil óg informere om dette.

Hastemøter

Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Fredrikstad og Bærum opplyste til VG torsdag at de satte AstraZeneca-vaksinen på pause i påvente av en konklusjon fra Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket.

Ifølge kommuneoverlegen har rundt 500 personer blitt vaksinert med AstraZeneca i Ålesund denne uka. Dette er helsepersonell og personer fra 55–64 år som er i risikogruppen.

– Så vidt jeg vet har vi satt de vaksinene som skal settes denne uka. Nå forholder vi oss selvsagt til helsemyndighetenes konklusjon, og neste uke vaksinerer vi med Comirnaty (BioNTech og Pfizer) som planlagt, sier Mestad.

Norske helsemyndigheter har hatt hastemøter om utviklingen torsdag og holdt pressekonferanse om AstraZeneca-vaksinen klokka 14.00 torsdag. Konklusjonen var at Norge setter AstraZeneca-vaksinasjonen på pause.