Dette sier ordførerne om samarbeidet

Ordførerne i Ålesund, Sula og Giske er klare på at det må tas et felles ansvar for å slå ned smitteubruddet som pågår i Ålesund.

Harry Valderhaug, ordfører i Giske, Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund og Jim Arve Røssevoll, ordfører i Sula.   Foto: NTB/ Sunnmørsposten

Nyheter

Selv om det hittil ikke er meldt om smittetilfeller i Sula og Giske, ble kriseledelsen i Ålesund rådet til å ta dem med i arbeidet med lokale koronatiltak. Det er fordi de tre kommunene danner en naturlig arbeids- og boregion. Rådet kom fra Folkehelseinstituttet.

– Vi går sammen for å få tilstrekkelig effekt, sa Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund på pressekonferansen hvor den nye koronaforskriften ble presentert.

Hun får støtte fra både Jim Arve Røssevoll, ordfører i Sula, og Harry Valderhaug, ordfører i Giske.

– Vi velger å gjøre dette fordi det er et råd fra Folkehelseinstituttet. Vi har mye pendling og bruk av hele Ålesund, Sula og Giske-området, sier Valderhaug.

Harry Valderhaug, ordfører i Giske.  Foto: Privat

– Vi har hatt både egne og felles møter i kriseledelsen. I Ålesund, Sula og Giske har vi felles arbeidsmarked, vi har familie og venner på tvers av kommunegrensene, og det samme med fritidsaktiviteter. Derfor må vi ta et felles ansvar, legger Røssevoll til.

Han sier at han forstår at det er kjipt for folk at nedstengingen kommer, særlig så nært påske.

Jim-Arve Røssevoll, ordfører i Sula.   Foto: Camilla Hjelmeseth (arkivfoto)

Aurdal minner også om at de nasjonale tiltakene framdeles gjelder i tillegg til de lokale. Anbefalingene om hvor mange kontakter man skal ha i løpet av en uke er nettopp anbefalinger, men ordføreren understreker hvor viktig det er at disse blir fulgt.

– Vi legger også fram de nasjonale tiltakene for å tydeliggjøre hvor viktig vi mener det er at folk følger dem, sa Aurdal på pressekonferansen da de listet opp besøksreglene.

Ålesund ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) stenger ned kommunen.   Foto: Heiko Junge