Ålesund kommune viderefører lokale tiltak

Kommunen opplyste tirsdag at tiltakene som ble satt søndag blir videreført, med justeringer opp mot de nye nasjonale innstrammingene.

Viderefører tiltak: Eva Vinje Aurdal (Ap), ordfører i Ålesund, opplyser i en pressemelding tirsdag kveld at de lokale tiltakene som ble satt søndag blir videreført.  Foto: Heiko Junge, NTB

Nyheter

Tirsdag klokka 18 kom regjeringen med nye nasjonale innstramminger. Rett før klokka 20 snakka Sunnmørsposten med kommuneoverlege Olav Mestad i Ålesund om hva de nasjonale tiltakene har å si for Ålesund, kontra de lokale tiltakene som ble lagt fram søndag.

– Kriseledelsen har hatt møte i kveld, blant annet om dette. De nasjonale tiltakene er like, og nesten identiske, sett opp mot de Ålesund, Sula og Giske har satt. Om vi skal tilpasse de lokale tiltakene, noe jeg regner med, blir det bestemt og kommunisert ut i pressemeldinger, sa Mestad.

– Som vi har sagt før så har Ålesund ønska å følge nasjonale tilrådinger, men vi så oss nødt til å legge lokale tiltak i helga. Nå prøver vi å gjøre det så enkelt som mulig, slik at man ikke har mange forskjellige tiltak å forholde seg til.


Her er tiltakene for Ålesund, Sula og Giske

På fire dager har Ålesund fått 23 nye smittetilfeller. Nå innfører Ålesund, Sula og Giske strengere tiltak for å prøve å slå ned utbruddet.Kommuneoverlegen med gladmelding:

Økning i antall vaksinedoser - flere får første dose

Tirsdag fikk kommuneoverlege Olav Mestad i Ålesund gladmeldinga om at Ålesund kommune får 293 hetteglass med Pfizer-vaksinen i uke 14.


Står fast ved lokal forskrift

En times tid senere kom Ålesund kommune ut med en pressemelding om at de står fast ved den lokale forskriften som ble vedtatt i kriseledelsen 21. mars, sammen med Giske og Sula kommune. Tiltakene blir da videreført.

– Vi ser at de nasjonale råda hovedsakelig er sammenfallende med det vi har vedtatt lokalt, sier ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap).

Videre opplyses det at de lokale råda vil bli justert i tråd med de nasjonale råda. De nye tilrådingene trår i kraft ved midnatt, natt til torsdag 25. mars.

Det skal gjøres en ny vurdering av de nasjonale råda og reglene innen 12. april.


Dette sier ordførerne om samarbeidet

Ordførerne i Ålesund, Sula og Giske er klare på at det må tas et felles ansvar for å slå ned smitteubruddet som pågår i Ålesund.