Dette sier de om russ og 17. maifeiring

Selv om de lokale koronatiltakene kun skal vare til 9. mai, er der alltids en risiko for at de blir forlenget. Dette sier Ålesund kommune om russe- og nasjonaldagsfeiringen.

Årets 17. maifeiring blir ikke normal uansett. Men det er spørsmål om hvor strenge tiltak det blir.   Foto: Erik Johansen

Nyheter

- Vi har en svært god dialog med russen. Dessverre blir det ikke anledning til å gjennomføre russearrangement mens tiltakene er gjeldende, sier kommunedirektør i Ålesund, Astrid Eidsvik.

Hun legger til at en del av russefeiringen allerede var flyttet til juni.

Kommunen har anledning til å forlenge tiltakene dersom smitten ikke blir taklet innen de knappe to ukene som foreløpig er satt. Da kan det fort hende at innbyggerne i Ålesund, Sula og Giske må feire nasjonaldagen under strenge koronatiltak. Noe normal nasjonaldag blir det ikke uansett.

- Vi håper vi kan komme over denne kneika nå, så vi kan ha en form for 17. maifeiring når dagen kommer, sier Olav Mestad, kommuneoverlege i Ålesund.

Han legger til at de har hatt møte med 17. mai-komitéene i kommunen, og at alle er innstilt på å tenke feiring i samme baner som i fjor.


Russetiden utsettes til juni:

– Selvfølgelig er det alltid hensynet til covid-19 som kommer først

Russestyrene i Ålesund har jobba mye med planleggingen av årets russetid, blant annet ved å forberede seg på ulike scenarioer som kan skje. Nå er det klart at russetiden flyttes til midten av juni.Her er tiltakene som innføres i Ålesund, Sula og Giske

Ny nedstenging innføres i de tre kommunene for å slå ned smitteutbruddet.Slik er smittesituasjonen akkurat nå

Kommuneoverlege i Ålesund, Olav Mestad, omtaler situasjonen som alvorlig.Se pressekonferansen her

Her kan du se mandagens pressekonferanse fra Ålesund, Sula og Giske kommune.