Massivt streikeuttak onsdag: – Vi vil vise at vi er uunnværlige

Onsdag ble ytterligere 800 Unio-medlemmer i Ålesund kommune tatt ut i streik. Totalt streiker nå 1.300 ansatte.

Lønna må heves: – Skal man klare å få folk til å utdanne seg, rekruttere og ta vare på de ansatte, må lønna heves, sier streikeleder Ina Enoksen i Unio Ålesund (midten). Fra venstre bak: Martha Trones, Birgitte Fylling og Tonje Haugen Ødegård. Framme fra venstre: Henrik Sandjord og Synnøve Olsen.  Foto: Lene Flataker

Nyheter

– KS tar ikke rekrutteringsproblemet på alvor. De er klar over det, men det ser ikke ut til at de er klar til å gjøre noe med det. Vi krever reallønnsvekst, samtidig som at vi krever kompensasjon for ettersteget vi har fra lønnsforhandlingene i fjor, forteller streikeleder for Unio og hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Ålesund, Ina Enoksen.