Streik i Ålesund:

– Applaus hjelper ikke på lønna, rekruttering og for å beholde fagfolka i yrket

KS kommune må komme til forhandlingsbordet med en lønnsvekst som er så stor at ansatte ikke går ned i lønn, mener Norsk Sykepleierforbund.

Sjukepleiere i streik: Norsk Sykepleierforbund, som er tilknyttet Unio, har 176 medlemmer i Ålesund kommune som er ute i streik. Onsdag aksjonerte sjukepleiere langs Sjøgata og ved Blixvalen i rushtrafikken. Tillitsvalgt Ståle Ræstad står bak til høyre.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Når vi snakker med KS om at de må gjøre tiltak for å sikre arbeidsplasser, virker det som at de ikke forstår problemet. De sier at det ikke kan gjøres nå. Når det går som det griner, har de ikke råd. Når det er nedsving i økonomien eller koronapandemi, har de ikke råd, forteller Ståle Ræstad, tillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund (NSF) for heimetjenesten ytre i Ålesund.