Skotsk fjellgeit flyttet fra Chamonix til Isfjorden

Etter ti år «høyt oppe» i selveste Chamonix, flyttet skotske Colin og kjæresten Helene til Isfjorden. Men de var nær ved å gi opp drømmen om ei framtid i Rauma på grunn av store vansker med å få jobb. Så kom Romsdalsgondolen.

Utsikt mot sin nye hjembygd: Skotske Colin Thornton har bodd på Kavli i Isfjorden i to og et halvt år. Nå får han flott utsikt mot hjembygda på kjøpet i sin nye jobb på toppen av Romsdalsgondolen.  Foto: Eirik Heen, Romsdals budstikke

Nyheter

Romsdals budstikke: Det er mandag 31. mai og klokka er 18.30. Oppe på Nesaksla er det 25 varmegrader. Det er en liten halvtime til kveldens siste gondoltur ned til Åndalsnes sentrum. Oppe på toppstasjonen kommer vi i snakk med en nyansatt «gondolmedarbeider» som slett ikke snakker romsdalsdialekt. Han presenterer seg som Colin Thornton fra den lille landsbyen Largs like vest for Glasgow. Men det er visst en god del år siden han bodde der.