Politiet: Ber folk komme seg ned fra fjelltur og i trygghet

Tordenværet sett frå Solavågen mot Hjørundfjorden.  Foto: Tommy Vartdal

Nyheter

Politiet i Møre og Romsdal ber alle som er på fjelltur i fylket om å komme seg ned og i trygghet, ifølge en Twittermelding søndag 17.35.

- Flere meldinger om nødstilte folk på fjellet. Kraftig tordenvær og regn kommer, skriver politiet søndag kveld.

- Skriv med store bokstaver at folk må trekke ned fra fjellet, sier operasjonsleder Borge Amdam i politiet til Sunnmørsposten.

Han forteller at politiet har fått flere nødmeldinger fra folk i fjellet søndag kveld. Det har pågått flere redningaskjoner, blant annet i Volda og på Sukkertoppen i Ålesund.

- Det er veldig viktig at folk ikke er på fjelltopper nå. Uværet på søre vil trekke nordover mot Romsdalen og Nordmøre, sier Amdam.Branntilløp i hytte

Brannvesenet har også hatt litt å gjøre under uværet. Blant annet har brannvesenet rykket ut på et branntilløp etter lynnedslag på ei hytte på Larsnes.

- Det gikk relativt bra etter forholda, men det er en del elektriske skader. Det var branntilløp i en sofa som ble slukket av naboer før brannvesenet var framme, sier vaktleder ved 110-sentralen, Kjetil Iversen.

Søndag kveld er det også meldt om brann i terrenget nord i fylket, på Aure.

På Sunnmøre ser det ut som om man har sluppet unna de største hendelsene under uværet. Brannvesenet i Ålesund rykka ut til Steinvågen etter melding om røyklukt

- Det ser ut til å roe seg betydelig nå, sier Iversen like før klokka 18.30.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter