Garden holder gratis konsert på Fjellstua

Viser seg fram i Ålesund: Her er Hans Majestet Kongens Garde i oppvisning på Slottsplassen.   Foto: Berit Roald

Nyheter

Lørdag 14. august kommer Hans Majestet Kongens Garde 3. gardekompani til Fjellstua i Ålesund for å holde gratiskonsert. Konserten blir en del av festivalen Fjord Cadenza, og starter klokka 14.00.

– Dette blir en tradisjonell konsert i spektakulære omgivelser, skriver festivalsjef Hallvard Braaten Steinhovden i en pressemelding.

Hallvard Braaten Steinhovden, festivalsjef for Fjord Cadenza.  Foto: Fjord Cadenza

Kompaniet er verdensledende innenfor militær eksersis, ifølge meldingen. Selv om konserten er gratis må alle som har tenkt å komme reservere gratisbilletter på Tikkio – dette på grunn av korona.

– Vi gleder oss stort til å oppleve Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps med verdens fineste backdrop! Denne gratiskonserten er en gave til byen fra festivalen, Stiftelsen Kjell Holm, Aksla Vel og Fjellstua. Møt opp i god tid, ta en kaffe på fjellstua og nyt dagen. Dette kommer til å bli helt magisk, oppfordrer festivalsjefen.

I forbindelse med konserten blir vegen mellom Aksla Stadion og Fjellstua stengt for ordinær trafikk mellom klokka 13.00 og 15.30 samme dag som konserten. Fjellstua skal holde åpent som vanlig, ifølge pressemeldingen.

Senere samme dag skal drilltroppen også til Skodje stadion for å holde gratiskonsert, klokka 17.00.


Kongens utvalgte klar for Vestlandet

Gjør klart for blankpussa messing og sko, press i buksa, og ikke minst feiende flotte marsjer og drill i verdensklasse. 3. gardekompani kommer til Nordvestlandet i sommer.