Åpnet streamingsenter i Ålesund

Polaris Media åpnet onsdag formiddag sitt nye streamingsenter i Ålesund.

Åpning: Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, åpnet streamingsenteret ved å klippe over en HDMI-kabel.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, stod onsdag for den offisielle åpningen av det nye streamsenteret i konsernet. Senteret er lagt til Ålesund i det nye Pir-bygget, som Sunnmørsposten flyttet til for bare to uker siden.

– Det betyr veldig mye, det vil gjøre oss i stand til å bli enda bedre på levende bilder. Det er mange av mediehusene våre som gjør mye allerede i dag med streaming av fotballkamper, politiske møter, og valg. Men det er viktig at vi alle kan bli veldig gode, slik at vi kan samarbeide slik at vi får en spesialkompetanse på levende bilder, sier konsernsjef Per Axel Koch.


Koch er klar og tydelig på at dagens mediehus er avhengige av å levere gode levende bilder.

– Man kan ikke ha et mediehus i dag uten at man er flink på levende bilder, så det er et absolutt krav. Man er nødt til å bli bare bedre og bedre på det området de neste årene som kommer, så det blir topp å få et streamingsenter som er så bra som fører til at vi kan samarbeide på tvers av mediehusene, for til nå så har det blitt jobbet mye av hvert enkelt mediehus. Det at vi nå kan jobbe mer sammen, i tillegg til at vi har fått inn så gode folk som vi har nå, det vil gjøre oss enda bedre, og det er helt supert, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Gir fire nye stillinger i Sunnmørsposten:

Etablerer streaming-senter i Ålesund

Polaris Media styrker sin satsing på levende bilder og direktesendinger. Nå skal Sunnmørsposten etablere et kompetansesenter for streaming i Ålesund.


Historisk

Det er første gang Polaris Media etablerer et kompetansesenter utenfor Trondheim. At dette skjer i Ålesund, har sammenheng med at Sunnmørsposten har vært pioner på streaming, forteller Koch.

Som aller første mediehus i Norge streamet Sunnmørsposten direkte fra konserter på en musikkfestival. Det skjedde på Sommerfesten på Giske i 2006, og senere er det blitt utallige sendinger fra konserter, fotballkamper, styremøter, 17-mai-tog, bålbrenning og nyhetshendelser, og det har blitt streamet fra ørnereir, lakseelver og mye annet.

– Enda viktigere er det at Sunnmørsposten er landets første mediehus som overfører alt audiovisuelt innhold via IP-løsninger. Automatisert lyd og bildemiks gjør det lett å ta inn ulike lokasjoner. Dermed kan senteret i Ålesund legge til rette for at også små mediehus med lav bemanning, kan lage avanserte medieprodukt av høy kvalitet. Ved hjelp av virtuelle studioløsninger kan man enkelt og rimelig lage mer profesjonelle sendinger. Mediehusene i Polaris Media har ulike behov. Mange har allerede streamet i lang tid, blant annet flere tusen fotballkamper gjennom årene. Kompetansesenteret tar sikte på å bistå både små og store, og både de med lang erfaring og de som står i startgropen, forteller Koch.

Polaris Media går inn i Good Game – satser på e-sport

Polaris Media går inn på eiersiden i gamingselskapet Good Game og satser på e-sport og gaming.


Lag

Et lag av fire medarbeidere utgjør Polaris Medias streamsenter. De tre første har allerede kommet i gang:

STREAMING-LAG: Oda Gjevikhaug, Stig Vågnes, Jan Erik Finsæther (på skjermen) og Vegard Holmen utgjør Polaris Medias streamsenter.  Foto: Marius Simensen

Prosjektleder Stig Vågnes har lang erfaring som videoansvarlig i Sunnmørsposten.

Vegard Holmen kommer fra NRK Sport, hvor han har jobbet som multimedieprodusent og redigerer siden 2005.

Oda Gjevikhaug har gått inn i teamet i stedet for Thea Ødbehr. Gjevikhaug har utdanning i journalistikk og medieproduksjon fra NTNU og Univeristy of Winchester. Hun har erfaring som videofotograf og teknisk produsent hos Romerikes Blad og Amedias streamsenter.

Jan Erik Finsæther har sin første arbeidsdag i streamsenteret førstkommende mandag. Han er utdannet medieingeniør og kommer fra NRK Marienlyst hvor han har jobbet som flerkamerafotograf.