– En omstilling skal alltid ende i at ting blir bedre

Fylkesledelsen i Norsk Sykepleierforbund har forståelse for at Ålesund kommune må se på helse- og omsorgstjenestene kommunen tilbyr, men er bekymra for den allerede store belastninga på området.

Begynne i andre enden: – Jeg skulle heller ønske at kommunen begynte i andre enden. Å bygge opp de trinna som mangler før de kutter i institusjonsplasser. En omstilling skal alltid ende i at ting blir bedre, det er iallfall det som må være målet, sier Trine Sevaldsen, fylkesleder i NSF Møre og Romsdal.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nyheter

I budsjettet er det foreslått tiltak som skal spare kommunen totalt 133 millioner kroner på helse- og omsorgsområdet i 2022. Samtidig er det behov for nye tiltak og en styrking av blant anna hjemmebaserte tjenester, på totalt 93 mill. Det totale kuttet blir da 54 mill.