Mikrolab-sjefen:

– I verste fall kan omikron dominere like over nyttår

– Erfaring så langt er at nye virusvarianter er litt mer smittsomme, litt mer dødelige, og har litt dårligere effekt av vaksinen, sier Einar Nilsen.

Verste og beste fall: – I verste fall har vi her et virus hvor vi har null effekt av vaksinene, null beskyttelse etter tidligere infeksjon, og som er mer smittsomt og mer dødelig enn tidligere varianter. I beste fall er viruset så forandret at det har blitt helt ufarlig, sier Einar Nilsen.  Foto: BJØRN BRUNVOLL, Romsdals Budstikke

Sannsynligheten for verstefallssenario er såpass høy at vi ikke kan ignorere det.

EINAR NILSEN
Nyheter

(Romsdals budstikke): Omikron er navnet på koronaviruset som nylig ble oppdaget i Sør-Afrika, og som antas å være mer smittsomt enn den dominerende delta-varianten. Den er allerede kommet til Norge, mener kommuneoverlegen i Bærum, ifølge Budstikka.