– Folk bør holde seg unna skredterreng søndag

Det er meldt moderat snøskredfare lørdag, men det blir betydelig søndag. Det blir advart om å oppsøke skredterreng søndag.

Mye regn: – Vi har jo hatt et helt vanvittig mildvær i store områder, ikke bare på Sunnmøre. Det har vært veldig mye regn og høye temperaturer, helt til topps, sier Emma Julseth Barfod, vaktleder i snøskredvarslingen.  Foto: NVE:

Nyheter

– Vi har jo hatt et helt vanvittig mildvær i store områder, ikke bare på Sunnmøre. Det har vært veldig mye regn og høye temperaturer, helt til topps. Nå er det blitt kaldt og fryser til igjen, så lørdag er det litt mer stabile forhold. Søndag kommer det mye vind og snø i fjellet, så da kan det gå naturlige utløste skred. Det vil legge seg opp fokksnøansamlinger i leheng og på grunn av den sterke vinden kan dette løsne av seg selv naturlig, sier Emma Julseth Barfod, vaktleder ved snøskredvarslingen.