Det sier sivilarkitekt MNAL Nils Johan Mannsåker, daglig leder og partner i arkitektfirmaet Fortunen AS i Bergen som har tegnet Spjelkavik ungdomsskole.

LEDER: Fortsatt langt igjen med tilrettelegging

Lei seg

Mannsåker er i likhet med alle andre involverte svært lei seg for at en person har blitt skadd på skolen.

– Å tegne en skole er svært sammensatt, og en av oppgavene er å lage gode samlingsplasser for elevene. Det vi kaller et lite amfi og det elevene kaller et basseng, fungerer som en slik møteplass, mener Mannsåker.

– Amfiet er også et sted der læreren kan samle en hel klasse, og vi har inntrykk av at både elever og lærere synes dette har vært en god løsning som de trives med.

– Hvordan vurderte dere sikkerhetsrisikoen?

Følger forskriftene

– Vi forholder oss selvsagt hele tiden til forskriftene samtidig som vi også bruker sunn fornuft. Hvis man skal snakke om risiko, så kan jo vanlige trapper også være farlige.

– Noen kaller dette et arkitektonisk påfunn?

– Det mener jeg er en såpass urimelig påstand at jeg ikke ønsker å kommentere den. Men det er klart det ligger helt andre hensyn til grunn når vi skal planlegge en skole.

Mannsåker sier at skolen også ønsket seg et stort amfi der alle kan samles. Og de fikk de. Også her i likhet med resten av skolen, ble risiko og faremoment nøye vurdert og tatt hensyn til.

Utbedres

Arkitektene i Bergen har hatt kontakt både med skolen og det kommunale eiendomsselskapet i forbindelse med denne saka.

– Og vi kommer til å sikre amfiet, sier Mannsåker.

– På hvilken måte?

– Det er ikke helt avgjort foreløpig, men vi kommer i hvert fall til å sikre dette stedet mer enn det forskriftene forlanger, understreker Nils Johan Mannsåker.