Utestedet reagerer på at en skjenkekontrollør i rapporten sin påpeker at det står spilleautomater i lokalet. I et brev til kommunen ber de om at punktet blir strøket, og at framtidige skjenkekontrollører blir informert om forskjellen på en knipsekasse og en spilleautomat.

Hva mener du? Bruk kommentarfeltet under!

Lang historie

Knipsekassene har en lang historie i Norge, og  ifølge brevet fra Terminalen ble de første kassene tatt i bruk på 30-tallet. Gangbar mynt var til å begynne med femøringer, mens det på syttitallet ble brukt kronestykker. Da ble de ofte omtalt som kronespill.

(mer å lese under bildet)

Populært Dette bildet er tatt i 1962 der Tivoli på Yongstorget i Oslo var et sikkert vårtegn. Og knipsekassene var et populært innslag. Yngre generasjoner omtaler gjerne boksene som kronespill. Foto: Bob Robinson Aktuell/Scanpix

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

På den omtalte knipsekassen i Ålesund spilles det med tikronere, og toppgevinsten er sju mynter. Altså sytti kroner.

-  Vi mener at spillet er som en underholdningsmaskin å regne da det ikke er noen mulighet for å spille seg fra gård og grunn, skriver driverne av Terminalen,  som også påpeker at dette er en manuell maskin uten datastyring av noe slag.

Knipse-NM

Knipsekassene har blitt en stor sport både i Norge og Finland, skriver de, og den finske finalen sendes på riksdekkende tv med store seertall.

I Norge er det NM i knipsekasse annethvert år, og neste år skal det lages turneringer rundt omkring i landet der de beste knipserne kan kvalifisere seg til en NM-finale. Terminalen er valgt ut som arrangør av kvalifiseringsrunden for Møre og Romsdal.

Må fjernes

Men nå spørs det om statusen som NM-arena ryker. I et brev fra Ålesund kommune får nemlig Terminalen beskjed om at knipsekassa må vekk - og det innen en uke. Kommunen har sjekket saken med Lotteritilsynet, og utifra de opplysningene de har fått fra dem, er spillet sannsynligvis ulovlig.

I Ålesund kommunes bevillingsreglement står det klart at skjenkebevillinger ikke gis til lokaler som har pengespillautomater. Og fordi terminalen Byscene AS har en slik bevillingn som er uforenlig md pengespill, må knipsekassa vekk.

Hva mener du om saken? Og heter det egentlig knipsekasse, eller kronespill...?