Under dagens pressekonferanse på Rådhuset, der det ble klart at det likevel ikke blir asylmottak i Storhallen, la ikke Ålesund-ordføreren skjul på at hun ikke var særlig fornøyd med statsministerens rolle i saken.

– Ålesund var villig til å ta en del belastninger for å imøtekommende regjeringen sin bønn om å bli med i dugnaden. Så opplever vi nå at det ikke er bruk for det, og en statsminister som ikke har vært tydelig i siste utspill, fastslo Vinje Aurdal.

Da siktet hun til et intervju statsministeren gjorde med Sunnmørsposten onsdag, der Erna Solberg uttalte følgende: – Jeg synes det er uheldig at en tar i bruk idrettshaller som asylmottak og dermed rammer barn og ungdoms treningsmuligheter. Det er ingen gunstig løsning.

Les også: Harald Tom Nesvik: – En fantastisk nyhet

- Hadde sjansen til å si fra

Overfor Sunnmørsposten uttypder hun.

– Jeg må ta forbehold om at hun er riktig sitert i Sunnmørpsosten, men dersom det er riktig synes jeg det er spesielt at statsministeren betegner det som uheldig når hun sitter og vurderer situasjonen utenfra. Spesielt siden jeg vet hvor mye styret i hallen har gjort og hvor mye vilje de som trener der har vist, sier Vinje Aurdal til smp.no.

Ifølge ordføreren er UDIs begrunnelse at det likevel ikke er behov for et mottak i Ålesund.

– Men det er jo ikke statsministerens begrunnelse! Hennes begrunnelse er at de vurderingene som idrettshallen og administrasjonen har gjort er uheldige. Det synes jeg er uheldig, og det er signal hun kunne ha kommet med for lengst, sier Vinje Aurdal.

Hun er klar på at Erna Solberg har hatt sjansen til det.

– I forkant av folkemøtet vi hadde var vi i kontakt med statsministeren for å invitere henne. Hun komme ikke komme, men hun hadde likevel en mulighet til å uttale seg. Hvorfor sa hun ingenting da? Hun har kjent til sakens arbeid og hva vi har gjort, så uttrykket i tolvte time er et godt uttrykk for denne prosessen, sier Vinje Aurdal.

Gjør som flere enn 24.000 andre - lik Sunnmørsposten på Facebook

- Bidrar til forvirring

Ålesund-ordføreren lover å ta opp sin misnøye direkte med ordføreren. I løpet av dagen regner hun med å sende avgårde et brev i retning statsministeren.

– Jeg må si at jeg som ordfører i Ålesund synes uttalelsene hennes bidrar til veldig mye forvirring. Hun har ikke støttet opp arbeidet som hun igangsatte ut i fra bønnen hun sendte ut. Hun slo litt beina under engasjementet Ålesund har vist. Det synes jeg er leit, sier Vinje Aurdal.

– Hva tenker du om lederskapet Erna Solberg har vist?

– Hun har selv kalt dette en krisesituasjon. Da trengs det tydelig lederskap, svarer Vinje Aurdal.

– Har det vært det i denne situasjonen?

– Når hun gjør slik at vi blir forvirret og opplever at vi får motstridende beskjeder, så er ikke det uttrykk for tydelig lederskap, sier Eva Vinje Aurdal.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland her