– Vi er litt i startfasen, men fra tidligere tider er jo Kongens gate, eller Gågata som vi kaller den nå, kjent for å være den fremste julegata i Ålesund, sier Turid Smoor ved Søstrene Fryd og Linn Therese Dimmen ved Racoon, som står i spissen for den "gjenfødte" julegata.

Vil ta dagen

Det er 3. søndag i advent som de næringsdrivende ønsker å ha som "sin" juledag, både i år og i fremtida.

– 1. søndag i advent er det julegate i Molovegen, 2. søndag er det julemarked i Korsatunnelen og nå ønsker vi å komme inn som en tradisjon 3. søndag før jul, sier Smoor og Dimmen.

Les også: Julestemning i Korsatunnelen

Gjør som flere enn 24.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

Alle åpne

– Og i Pavilijongen vil Renata Novo synge julesanger og spille gitar. I tillegg blir det besøk av nissen i gata, forsikrer de to, som også har et håp om å lure inn litt korpsmusikk.

Også juletreselger Olav Lefdal vil være på plass.

– Han har også juletre utenom det vanlige å by på, for eksempel einetrær, sier Smoor.

(fortsetter under bildet)

Turid Smoor og Linn Therese Dimmen

På gang

Både Smoor og Dimmen, som holder til i hver sin ende av Gågata, synes gata har gjort store steg den siste tiden.

– Nå er det nesten ikke ledige lokaler her, men vi ønsker oss fortsatt flere nisjebutikker. Kanskje en spennende klesbutikk, sier de to.

Julegate-stuntet i år er en sped begynnelse på hva de ønsker skal skje i gata i fremtiden.

– I år har tiden gått litt fra oss, men allerede neste jul ser vi for oss at det kan komme små, koslige boder i gata, slik man er vant med fra byer i Europa, sier Smoor.

– Gata har et enormt potensiale, og nå ønsker vi at alle som driver her borte går mer og mer sammen, og skaper aktivitet. Dette er første skritt på vegen, sier de to.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland