Selskapet Link har tilbudt UDI å drive ordinært asylmottak med 240 plasser i Ålesund, opplyser UDI i en pressemelding.

Lokalet hvor Link ønsker å drive mottak, ligger i Sjømannsvegen 1d. UDI har fått opsjon på ytterligere 30 plasser i tillegg til de 240.

– Vi har fått inn tilbud om nesten 6000 nye plasser i asylmottak, noe vi er svært fornøyd med, sier regiondirektør Rune Vordahl i UDI Regionkontor Midt Norge.

Han understreker at selv om tilbudet er på omlag 6000 plasser, betyr ikke dette at det vil opprettet nye mottak for 6000 asylsøkere.

Etter planen skal tildelingen av avtaler skje 8.januar. Deretter er det 10 dagers karensfrist før underskrivingen av avtalene starter.

Fristen for utlendingsdirektoratets konkurranse om nye akuttmottak gikk ut fredag. UDI Midt Norge fikk inn 18 tilbud fra private aktører og 1 fra en kommunal aktør som ønsker å drive asylmottak i region Midt Norge.

– Dette betyr at vi kan flytte enda flere asylsøkere over fra akutte innkvarteringstilbud til ordinære mottak. Vanlige mottak gir både et bedre tilbud til asylsøkeren, og er mye billigere for oss enn de akutte overnattingstilbudene vi ble nødt til å ta i bruk i høst.

Alle vertskommunene er varslet ved ordfører eller rådmann.