Stormflo i Brosundet

Julaften var det stormflo i Brosundet i Ålesund.

Stormflo Slik så det ut i Brosundet i Ålesund 12-tida på julaften.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

I går ble det sendt ut et OBS-varsel som meldte om risiko for høg vannstand fra Måløy til Kristiansund på julaften, estimert til mellom 40 og 60 centimeter over høgda oppgitt i tidevannstabellene.

Dette OBS-varselet slo til.

Sunnmørspostens fotograf Staale Wattø var ute og filmet stormfloa.

Høg vannstand

Klokka ti var det beregnet en vannstand på 215 cm, mens den observerte vannstanden var på hele 264 cm. Det betyr at det var høyvann som vi vanligvis bare ser en gang i året, ifølge Kartverkets nettsider.

Det er også sendt ut et OBS-varsel for høg vannstand i morgen, også antatt å bli mellom 40 og 60 centimeter over høgda oppgitt i tidevannstabellene. Dette ventes å inntreffe sent fredag formiddag, altså 1. juledag.

Meldt storm


Stormfull julefeiring på Nordvestlandet

Det er sterke grunner til å bruke mye tid innendørs i jula.

På julaften ventes det torsdag sørlig liten storm på utsatte steder, og i kveld forbigående minkende. Natt til fredag og fredag morgen blir det ifølge værvarselet økning til sørvest liten storm utsatte steder, full storm på kysten. Fredag formiddag dreier vinden til vest, senere er det meldt nordvest full storm utsatte steder, og fredag kveld minker det på.