Kald og kjær tradisjon

Tradisjonen tro var flere tidlig ute med årets første bad på Tueneset.

Varme klær ble raskt tatt på etter det kalde badet. Fra venstre: Arin Brink, Gert-Jan Brink, Job Bakker, Barry Høgstøyl-Lower, Linda Eidset, Stuart Neill-Ballantine, Eva Sætre og Magne Sætre.  Foto: Eskild Flydal

Ålesund og omland

Det hele startet med at Job Bakker sammen med Gert-Jan Brink ville videreføre en nederlandsk tradisjon fra 1960-tallet. – Nemlig å bade allerede 1. januar. Det ble laget en event på Facebook og venner og kjente ble invitert. Det viste seg å være en stor suksess i Ålesund, og etter sju år er det mange som setter pris på tradisjonen med det kalde badet. Flere ildsjeler legger hvert år inn en innsats for å gjøre arrangementet så trivelig som mulig.

- Vi får suppe og luer av et firma i Nederland, men dette må vi sørge for å få hit selv. Gjengen på bildet stiller opp på dugnad og sørger for at det både blir ryddet, kokt suppe og tent bål. Hensikten er at alle kan få være med på noe her ute på Tueneset, som er gratis. Det hele er utrolig kult, og det er mange som drar for å få til dette, forteller Linda Eidset.

I år var det mellom 40 og 50 badende, i tillegg til at mellom 20 og 25 var tilstede som publikum.

- Dette er trolig det nordligste sponsede nyttårsbadet i verden. Lysten til å være med er stor, forteller Bakker.

God stemning

Til tross for at det bare var fem grader i vannet, samt litt regn og vind, er det blitt en kjær tradisjon og både store og små deltar på nyttårsbadet på Tueneset.

- Det gikk veldig bra, og stemninga var god. Dette er jo blitt til noe vi gleder oss veldig til. Det var, slik som det alltid har vært, en stor suksess. Vi har hatt det veldig gøy, forteller Bakker.