– Sikkerhetsmessig har vi et stort ansvar for å gjerde inn dammen og myra på nordsida av skolen. Vannet stiger raskt ved nedbør, og her kan det skje ulykker av svært alvorlig karakter, skriver rektor Hilde Grytting til ledelsen i Ålesund kommune.

Lerstad barneskole ligger ved Lerstadvannet, uten at det er skikkelig sikring mellom vannet og skolen.I et brev om utbygging og ombygging av skolebygget, kommer rektoren blant annet inn på det hun mener er en risiko ved vannet.

– Leikeplassen er mye i bruk for nærmiljøet, og en slik ulykke kan like sannsynlig skje i fritiden. Dette bør Ålesund kommune sikre seg mot, skriver rektoren med uthevet skrift.Det ble satt opp et midlertidig gjerde sist vinter, men dette ble fjernet før slutten av skoleåret.

– Det skulle da komme et permanent gjerde, men dette er ennå ikke på plass, skriver rektoren til administrasjonen i kommunen.Det er det kommunale eiendomsselskapet (ÅKE) som har ansvar for skolebygningene og områdene rundt. Birger Hjelle i ÅKE sier at han ikke er kjent med brevet, og at han av den grunn ikke vil kommentere det. En paviljong, som tidligere var brukt til undervisning, må ifølge Hilde Grytting fjernes snarest. Den har nå stått ubrukt i flere år, og bærer preg av dette.

– Plassen til paviljongen er ideell for et større leikeapparat. Utover dette trenger uteområdet en generell oppgradering for å skape bedre forhold for fysisk aktivitet, mener Grytting.I brevet slår hun også fast at skolens fasade på eldste delen er slitt og stygg. Veggene er malingslitte og vinduene så utette at klasserommene trenger ekstra oppvarming på kalde dager.

– Et prioritert ønske om en oppgradering av denne delen av bygget, skriver rektor.Elevtallet ved Lerstad barneskole er i dag på 193, mens det i henhold til skolekapasitetsplanen er plass til 262 elever.Skolen har for små rom i den eldste delen, og det er iverksatt sambruk med den delen SFO disponerer, der det er ledig kapasitet store deler av dagen.