Fredag kveld premierte det tredje året med Bybrannspillet. Musikalen som handler om jenta Borgny som opplever bybrannen med egne øyne har mye nytt av året. Deriblant både ny regissør, og en ny skuespiller i Borgny-rollen. Samtidig har det også blitt gjort endringer for å gjøre skuespillet enda bedre.

Se bildeserie over

– Borgny blir bare bedre og bedre. Sangen løftes ytterligere i år, og vi har mer bevegelse på scenen. Vi beholder det beste fra tidligere år og fra boka, og jobber mye med å få historien til å flyte bedre på scenen, sa Jan Hogne Christiansen til smp.no i forkant av forestillingen.

Gjorde inntrykk Kristine Øye hadde lenge gledet seg til forestillingen og fulgte spent med. Rett etter showet var hun allerede klar for å dra hjem og lese boka om Borgny. Foto: Morten Hjertø

Etter premieren fredag kveld var han meget fornøyd.

– I dag fikk vi forandringene til å sitte godt. Vi hadde generalprøve i går og fikk luket ut feil, og i dag var det så flott at jeg fikk tårer i øynene enkelte steder. Så jeg lar meg absolutt rive med enda, forteller Jan Hogne Christiansen som har skrevet og illustrert Borgny-bøkene sammen med Nina Johansen.

En tradisjon

Det første Bybrannspillet gikk av stabelen for fullsatte saler i 2014, men i år har ikke salget vært like stort. Like før årets premiere var det til sammen solgt 600 billetter til helgas tre forestillinger. Dermed var det fortsatt 800 billetter ute for salg, men Christiansen fortviler ikke.

– I dag var det ikke fullt. Men vi har hatt en god forestilling, og fokuserer på å gjøre jobben vår. Når vi er så flinke håper vi på at det skal komme publikum i bøtter og spann, sier han og lover at forestillingen er noe som har kommet for å bli.

Drage Årets Bybrannspill bydde mange spennende effekter. En stor drage som svevde over flammene under bybrannen var blant flere av barna den store favoritten. Foto: Morten Hjertø

– Dette er tredje året, og vi er tilbake igjen neste år. Dette er noe vi har investert mye tid og penger i, så vi er nødt til å fortsette, sier Christiansen som ser på skuespillet som en hyllest til Ålesund.

– Det er absolutt noe pedagogisk med. Fra en som så generalprøven i går var responsen at han ikke var i tvil om at man kunne lære masse av dette. Vi har skapt en hyllest til Ålesund. Det er blitt en måte å markere bybrannen på og tilbakemeldingene er gode., sier han.

Spennende

Blant de ivrigste tilskuerne var de minste barna, hvor de flere kunne fortelle at de synes Borgny var en skikkelig tøffing. Kristine Øye (6) var en av beundrerne. Hun fikk boka om Borgny i julegave. Selv kan hun ikke å lese, men har sett på bildene og gledet seg veldig til å dra på forestillinga.

– Jeg var kjempespent. Det var en bra forestilling, og jeg hadde det veldig kjekt, sier hun. Aller kulest synes hun den store dragen var, og hun kunne stolt fortelle at hun ikke var det minste redd under forestillinga. Nå gleder hun seg bare til at foreldrene skal lese boka for henne.

– Nå skal vi lese boka. Dette er så spennende, sier hun.

Følg smp-kultur på Facebook!