Det var under orkanen Tors herjinger at Harald Aamaas og familien hørte det buldret utenfor. De satt og så på håndballkamp, med våkne barn og annet støy som ble overdøvet av lyden.

Småbarnsfaren skyndte seg ut for å sjekke hva som hadde skjedd.

Han konsentrerte seg om hus og nærliggende bygg, men fant ingen skader. Men da dagslyset kom så han hva som hadde skjedd. Like ved der han stod for å inspisere eventuelle skader lå nå nemlig en stor stein. To meter fra bil og garasje.

Aamaas mener den kan veie flere tonn og anslår den til å være to meter lang, en og en halv meter bred og omtrent femti cm tykk. Hadde steinen kommet rasende ned steinura på et annet tidspunkt kunne det gått ille.

– For å si det slik, jeg er sjeleglad at dette skjedde en dag da folk var opptatt av å holde seg inne. Jeg tenker med gru og skrekk på hva som kunne ha skjedd, sier småbarnsfaren.

Han kunne selv ha blitt truffet, men tenker spesielt på barna.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Lekeplass

Han forteller at han har lurt på om det har vært trygt med steiner i ura, men har blitt beroliget av naboer og personer som har bodd der før han.

– Vi har pratet litt med naboer om den ura. Huset er fra 1956, og seinest i går var det faktisk innom ei som har bodd i huset tidligere. Hun har fortalt at de pleide å leike oppe under steinene tidligere. «Tor» har gjort noe som stormer de siste 70 årene ikke har klart, sier Aamaas.

Han forteller at kampesteinen har vært støttet opp av trær, som sannsynligvis bevegde seg så mye at steinen fikk fart på seg og havnet like ved husveggen hans.

Nå vil han få gjort undersøkelser av hvorvidt det kan komme flere steiner.

– Jeg har tidligere vurdert om kommunen burde vært inne og sjekket om det var trygt.  Nå vil jeg sjekke det igjen. Når tonn kommer nedover fjellsiden, da har Tors hammer gjort nok skade, sier Aamaas med humøret i behold.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland her