Nødetatene fikk søndag ettermiddag melding om røykutvikling fra lokalene til Aannø møbler i Sula. Nødetatene rykket ut etter en melding fra bedrifta ved 16.45-tida søndag.

Politiet opplyste ganske raskt på Twittter at det var røyk i lokalene til møbelfabrikken, men at det ikke var behov for evakuering av beboere i området.

– Det er røykutvikling i en sponsilo på stedet. Den inneholder spon fra trearbeid ved bedriften, opplyser vaktoperatøren ved 110-sentralen for Møre og Romsdal til smp.no.

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Få minutter før klokka 18 hadde brannvesenet påvist varme på stedet, men arbeidet med å senke temperaturen kan ta flere timer. Blant annet måtte strømmen kobles ut. På det tidspunktet var kraftselskapet på veg for å ta seg av den jobben.

– Slokningsarbeidet og nedkjølingen vil ta tid, men det er brannvesenet som tar hånd om dette nå. Røyken skal ikke være giftig, men vi har en ambulanse på stedet for sikkerhets skyld, forteller operasjonsleder John Bratland ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Ifølge en nabo har Sula kommune sendt ut SMS hvor Sula brannvesen ber naboer holde seg innendørs med dører og vindu lukka på grunn av langvarig slukkearbeid som kan ta opp til 24 timer.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Røykdykkere har vært i aksjon, og det er ikke personer i lokalene som det ikke er gjort rede for. En beboer forteller til smp.no at siloen ligger inne i fabrikklokalet.

Brannvesenet var på stedet få minutter før klokka 17. I løpet av kort tid fikk de koblet til vannslange og tok seg opp på taket av bygningen.

Smp.no følger saken