- Utrolig irriterende

Han hadde vært bileier i fjorten dager da vandalene slo til.

Hærverk Gleden over ny bil ble borte da Stein Erik Austdal oppdaget at vandaler hadde stripa opp lakken.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Stein Erik Austdal har nettopp fått sertifikat og har vært den glade eier av egen bil i fjorten dager. Natt til mandag ble gleden til sinne da han oppdaget at noen hadde laget riper i lakken på panseret.

Uheldig

- Jeg så at noen hadde vært borti og stripa opp i forrige uke en gang, forteller den uheldige bileieren. Natt til mandag var skaden enda større. Det ser nesten ut som om vandalene har kommet tilbake for å gjøre jobben skikkelig.

Anmeldt

Hærverket er meldt til politiet, og Austdal forteller at det er andre i nabolaget i Skarbøvika som har opplevd det samme.

- Datteren til en bekjent av meg måtte betale 20.000 kroner for å reparerer bilen som var stripa opp. Da jeg la ut bilde av bilen min på Facebook, var det flere som kommenterte at de hadde opplevd det samme andre steder i byen.

Leit

Austdal sier at det ikke er noen kostbar bil han har kjøpt seg, men at det er like leit å oppleve slikt uansett hva slags bil man har.

- Det er dyrt å ha bil, og jeg har ikke råd til å betale tusenvis av kroner fordi noen ikke har respekt for andres eiendom. Først ble jeg sint, men nå er jeg i grunnen mest lei meg. Det er trist at folk skal holde på slik.

Austdals bil står parkert rett ved den tidligere Hoff-kiosken i Skarbøvika. Det er nok der hærverket har skjedd også, tror han.

- Hvis noen har sett noe, vil sikkert politiet ha tips, sier Stein Erik Austdal.