– Vi tenker å snakke med tre auksjonshus i London for å se om vi kan få til en avtale slik at den blir med på auksjon en gang i løpet av våren. Blant disse er Bearnes Hampton & Littlewood, som vi også rådførte oss med, etter at vi kjøpte klokka i fjor høst, sier Fredrik Johansen hos Rust Antikk & Design på Magerholm i Ålesund.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Det var i slutten av januar vi kunne fortelle historia om antikvitetshandlerne, som fant ei heilt spesiell klokke blant de rundt 40 de kjøpte av arvingene etter en samler fra Sunnmøre. Ved hjelp av et stempel inne i klokka - et såkalt London date mark, mener de å vite at lommeuret er laga av den engelske gullsmeden og urmakeren Edmond Paine i 1727.

Les også: En juvel av ei klokke

– Da dere åpna for bud her i vinter fortalte dere at eksperter har sagt uret er verdt flere hundre tusen kroner. Det var ikke marked for noe sånt lokalt?

– Nei. Vi hadde en person som var interessert, men det kom aldri så langt at det resulterte i noe konkret. Vi likevel fortsatt overbevist om at vi kan få en god pris for uret, det handler bare om å finne den rette kjøperen, om å nå fram til de rette. Det tror vi at vi kan gjøre. I London, sier Fredrik Johansen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no