Steinras ved skoleveg bekymrer

Fredag morgen ble det oppdaga et steinras i Hessaskaret. For mange barn er dette skolevegen til Hessa skole.

Ras Fredag morgen ble det oppdaga et steinras ved vegen over Hessaskaret i Ålesund.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Rektor ved Hessa skole, Tore Huse, forteller at han fikk telefon fra ei mor som hadde sett steiner i vegen, og som derfor var bekymra.

Kommunen vil nå undersøke heile fjellskjæringa i Hessaskaret. Martin Hessen i Veg, anlegg og park (VAP) tror raset har kommet fra bare en meters høyde.

– Vi vil nå gå over heile skjæringa, som et vedlikehold. Skjæringa er sikra med bolter, men vær, vind og frost gjør endringer, sier Hessen til smp.no.

Tror ikke det raste ned på fortau

Hessen forteller at han oppdaga raset i forrige uke. Fredag formiddag undersøkte han rasstedet igjen. Dersom det lå stein på fortauet fredag morgen, tror han det kan ha vært barn som har lagt den der.

– Jeg bor på Hessa og kjører forbi mange ganger for dag. Så jeg tror ikke det har rast stein ned på fortauet i det hele tatt, sier Hessen og fortsetter:

Fjellskjæringa er sikra med bolter. Kommunen vil nå undersøke heile fjellskjæringa langs Hessaskaret.  Foto: Staale Wattø

– Men vi setter pris på at folk melder fra når de ser slike ting. Fjellskjæringa er sikra med bolter, men det er jo hele tida vær og vind og frost som gjør endringer. Her er det ei lita busk som har fått litt medfart vinden og som har tatt med seg stein, er hans vurdering.

Sikker skoleveg

Rektor ved Hessa skole forstår likevel godt at foreldre er bekymra. Det er mye som ikke er på plass når det gjelder sikker skoleveg på Hessa.

– Derfor skjønner jeg godt at foreldrene er bekymra, og det tar vi på alvor, sier Tore Huse.

Han hadde fredag formiddag ikke sett rasstedet selv. Huse får se bildene som Sunnmørsposten har tatt, og mener de stemmer godt overens med meldinga han har fått fra Veg, anlegg og park (VAP) i kommunen.

– Jeg oppfordrer foreldre og andre til å fortsette å si fra om slike ting. Men vi gjør ingenting med dette nå, sier rektor Huse.