Debatt om kommunereform:

Fagerlia-elever møtte statsråden

Kommunalminister Sanner skal diskutere kommunereform med ungdom og lokale politikere.

Statsrådmøte Lisa Andrea Norlen og Ane Holstebakk Hoff som er henholdsvis «statsminister» og er «regional- og inkluderingsminister», i Ålesund-elevenes politiske rollespill, møter en ekte statsråd Jan Tore Sanner.   Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Som en del av forberedelsene til et politisk rollespill i april, arrangerer elevene ved Fagerlia videregående skole i Ålesund politisk debatt med storfint besøk tirsdag.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner var blant dem som tirsdag formiddag kom på besøk som del av forberedelsene til rollespillet «LilleStortinget» hvor de skal speile Stortinget.

Sanner mener det er et spennende prosjekt elevene er i gang med.

Tema for debatten seinere tirsdag er kommunereform og ungdommen. Blant deltakerne i diskusjonen - i tillegg til Sanner, er ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i Ålesund, Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista), Skodje-ordfører Dag Olav Tenfjord (H) og Giske-politiker Kåre Sæter (Ap).

Smp.no kommer tilbake med mer.

Skolebesøk Rektor Yngve Omenås (t.h.) og avdelingsleder Sissel Standal for økonomi- og samfunnsfag ved Fagerlia, tok i mot kommunalministeren.  Foto: Staale Wattø