Det sier Mariann Schjeide, biblioteksjef ved Ålesund bibliotek i 11 år. Etter to år som leder for Norsk Bibliotekforening ble hun nylig gjenvalgt for to nye år, men i motsetning til i 2014, da Ålesund kommune innvilga søknaden hennes om permisjon, er svaret nå nei.

– Et siste poeng – som gjør at jeg ikke heilt finner roa, er vissheten om at jeg ikke lenger har noen jobb den dagen jeg er ferdig i dette vervet. Akkurat når det gjelder det siste der er det nok trygghetsnarkomanen i meg som snakker, og det at jeg må se meg om etter noe anna er ikke Ålesund kommunes problem, jeg ser det, legger hun til.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Sier opp

– Du sier opp jobben i Ålesund.

– Ja. Oppsigelsen er alt kladda og blir levert i løpet av kort tid. Selv om det er mye jeg kommer til å savne fra det å jobbe i et bibliotek, blant anna kontakta med brukerne, kan jeg ikke si nei til to nye år i en jobb jeg er blitt så glad i. Jeg liker veldig godt å holde på med bibliotekpolitikk, med det å angi retninga på et overordna plan, og føler jeg er på rett sted.

– Er du overraska over svaret fra kommunen?

– Nei. Jeg har hatt noen følere ute undervegs, og da jeg fikk innvilga den første søknaden for to år siden, het det også at jeg ikke kunne påregne mer permisjon. Selv om jeg nok tenkte at «det der er noe de skriver som standard» hadde jeg ikke store håpet, da jeg formelt søkte om permisjon for ytterligere to år, sier Schjeide.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal i Ålesund kommune. Med bakgrunn i at det dreier seg om ei personalsak ønsker han ikke å gi noen utdypende kommentar, men han bekrefter likevel at bakgrunnen for avslaget om videre permisjon for Schjeide er rett.

– Jeg vil også gi uttrykk for at vi ser det som veldig positivt at en biblioteksjef i Ålesund har markert seg i den grad at hun får ei sånn stilling. Det viser at den jobben hun har gjort har blitt lagt merke til, sier han.

Når det gjelder jobben som biblioteksjef i Ålesund vil denne ifølge Rødal bli lyst ut på permanent basis med det første. Berit Hjertø har fungert som biblioteksjef i permisjonstida til Mariann Schjeide.

Les flere nyheter her

Ålesund bibliotek, lavblokka i rådhuset i Ålesund