Avisbudfirma starter matlevering

Distribusjonsfirma i Ålesund går nye veger.

Leverer mat Bjørn Erik Ellefsen er blant dem som mandag starter utkjøring av matkasser på oppdrag fra Nordvest Distribusjon. Privat 

Ålesund og omland

Nordvest Distribusjon som leverer ut papiraviser for Sunnmørsposten, ser på nye forretningsområder. Selskapet starter fra mandag opp med levering av Adams matkasse for kunder i Ålesund og omegn og størstedelen av søre Sunnmøre.

– Vi ser på dette som en begynnelse, og ønsker å videreutvikle konseptet ved å bruke det eksisterende nettverket vårt, blant annet til å levere småpakker, forteller daglig leder Geir Follestad i Nordvest Distribusjon.

Ålesund-området og Søre

Selskapet skal drive levering av matkassene i Ålesund, Giske, Skodje og Sula, i tillegg til søre-kommunene: Ørsta, Volda, Hareid, Ulstein og Herøy.

Utkjøringen av matkassene med ferdige menyer og ingredienser for en avtalt periode, gjøres av selvstendige distributører en gang i uka. Flere av disse er allerede tilknytta avisdistribusjonen til selskapet.

Med andre ord er det ikke avisbudene selv som utfører jobben:

– Nei, det passer nok dårlig med tidspunktet for levering, humrer Follestad.

Ser på flere muligheter

Mindre inntekter fra papiravismarkedet er naturlig nok en del av bakteppet for satsingen, og selskapet ser på flere muligheter.

– Vi vurderer også en type tjeneste tilsvarende det morgenlevering.no driver med, hvor avisbudet kommer med ulike frokostprodukt, sammen med aviser, blader og magasiner, forteller han.

Foreløpig er dette et tilbud som kun eksisterer på Østlandet og i Hordaland.  

– Jo flere tjenester vi kan kombinere med det allerede eksisterende nettverket vårt, jo bedre. Med økende netthandel ser vi at etterspørselen etter slike leveringstjenester vokser, påpeker Follestad.