– Men jeg har tillit til at de som bestemmer i denne byen har foretatt en grundig konsekvensanalyse av denne måten å drive byutvikling på. Så nå venter jeg bare på å få tallene, før jeg kan si så mye mer om det, sier hun med noe som vanskelig kan oppfattes som  noe annet enn sarkasme.

– Å sammenligne et helt bysentrum med et kjøpesenter, stort eller lite, blir som å sammenligne ei god hjemmelaget sjokoladekake med en pakke ferdigprodusert kjeks.

– Helhetlig plan

Bypatriot Trine Klemetsen etterlyser en mer helhetlig plan for byutviklingen. Hun synes spørsmålene om hva Moa har å si for Ålesund sentrum burde komme uavhengig av om Olav Thon har vært på besøk i byen eller ei.

Les også: Thon med milliardsatsing på MoaBildeserie: Se Olav Thons planer på Moa

Bykino skrinlegges?

Hun undrer seg også hva som skjer med planene for en ny bykino på Sydsiden i Ålesund.

– En annen spennende registrering er jo at man uten så mye som et knyst, eller diskusjon, nå ser ut til å gå bort fra planene om et nytt kinosenter på Sydsiden.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Skisse av flere nye bygg og ny broforbindelse mellom øst og syd-delene av kjøpesenteret som ble presentert onsdag. Skisse: Slyngstad Aamlid Arkitekter

Tror sentrum står seg

Klemetsen reagerer også på Thons utsagn om at turisme, kontor og nisjebutikker vil prege Ålesund sentrum.

– At sentrum skal leve av turisme er nå så, det skal man også, men noen kunne jo ha hvisket Thon i øret om det faktum at det faktisk er flere butikker i Ålesund sentrum i dag enn det er på Moa. Om folk tror at noen er villige til å investere en milliard kroner, i ei tid da alle piler og trender peker bort fra kjøpesenterhandel, uten å skulle ha noe igjen, da er de rimelig naive.

Men bypatrioten frykter ikke utbyggingen på Moa: – Når det er sagt, Ålesund sentrum vil stå seg helt fint.

Les også: Hvordan går det med sentrumshandelen vest for Hellebroa?Vi besøkte sju butikker i Apotekergata og Kirkegata.