Lurt til å betale for dårlig malearbeid:

Fengsel for «kynisk utnyttelse» av eldre kvinne

En mann i 40-åra bosatt i Ålesund er dømt til 60 dagers fengsel for å ha svindlet en eldre kvinne.

Svindlet Overvåkingsbilder viser hvordan den norske håndverkeren tok med den eldre kvinnen til denne minibanken ved Kiperviktorget i Ålesund. Familien varslet politiet da de oppdaget uttakene fra kvinnens bankkonto. Arkivbilde  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

Halvparten av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett.

Mannen lurte den eldre kvinnen til å betale for malearbeid på huset hennes, som han erkjente «ikke var verdt noen ting», heter det i dommen.

– Nødvendig å reagere håndfast

Til sammen betalte den alderssvekkede kvinnen 28.600 kroner for arbeidet i flere omganger. Disse pengene er han nå dømt til å betale tilbake.

– Det er snakk om en kynisk utnyttelse av eldre mennesker, og selv om beløpet i denne saken ikke er spesielt stort, er det nødvendig å reagere håndfast, skriver tingrettsdommeren.

Les også: Eldre kvinne lurt - familien advarer (krever abonnement)

Politiet med varsko om useriøse håndverkere

Kjørte kvinnen til minibank

Sunnmørsposten har tidligere omtalt saken, og beskrevet hvordan håndverken flere ganger kjørte til kvinnen til en minibank ved Kiperviktorget i Ålesund for at hun skulle ta ut penger. I tillegg fikk han henne til å ta ut penger ved en butikk, og kontant fra lommeboka.

Mannen er tidligere dømt for bedrageri, noe som er skjerpende for dommen. Samtidig er det formildende at han la kortene på bordet og samtykket til en såkalt tilståelsesdom.


Eldre kvinne lurt for titusener for malejobb

Ei eldre kvinne i Ålesund ble nylig lurt for flere titalls tusen kroner av en useriøs håndverker.

 

Politiet med varsko om useriøse håndverkere

Råder folk til å grundig sjekk - og ikke betale kontant.