Boligbrann på Godøy - nabohus evakuert

Naboer vekket beboerne som befant seg i huset som begynte å brenne på Godøy natt til torsdag.
 
Ålesund og omland

Ingen personer kom alvorlig til skade i en boligbrann på Godøy natt til torsdag, og rett før klokka 06 meldte 110-sentralen for Møre og Romsdal at brannen på Godøy var slukket, i en melding på Twitter.

Det var om lag to timer tidligere - klokka 04.10 - at det ble meldt om brann i et bolighus på Valkvæ på nordøstsida av øya i Giske kommune. 

Vekket av naboer

Naboer fikk vekket de to personene som befant seg i huset, slik at de kom seg ut av boligen.

– Naboer skal ha gjort en god innsats med å få vekt opp beboerne. De skal ha hamret og ropt, og om de gjorde noe mer har jeg ikke fått opplysninger om, forteller operasjonsleder Trygve Ødegård hos politiet på Sunnmøre til smp.no.

Brannmannskaper rykket ut både fra Giske og Valderøy, i tillegg til at det ble gitt bistand med stigebil fra Ålesund. Røykdykkere fikk raskt gjennomsøkt huset, og kunne slå fast at det ikke befant seg flere personer inne i bygningen.

Fikk i seg røyk

De to beboere ble tatt hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk. Begge ble funnet å være i grei form etter undersøkelse, og hadde ikke videre behov for legehjelp, meldte politiet på Twitter ved 06-tida.

Tre beboere fra et nabohus ble evakuert på grunn av røykutviklingen. Alle naboene er uskadd, ifølge politiet - og like etter klokka 06 ble det opplyst at naboene kunne flytte tilbake til boligen sin.

Politiet kunne tidlig torsdag ikke opplyse noe om årsaken til at det begynte å brenne, og viste til den videre etterforskningen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no