Nærkontakt med brygginga

Nærkontakt med ølbrygging er en del av konseptet for mikrobryggeriet i Tollbua i Ålesund.

Nytt liv: Tollbua på Storneskaia skal bli mikrobryggeri og utested. Foto: Staale Wattø 

Ålesund og omland

Nå har Momentium sendt sin søknad om å få starte Molo Brew på Storneskaia, og de kaller dette et inkluderende mikrobryggeri der ølbryggerprosessene skal være synlige for publikum.

Det nye utestedet kommer til å invitere gjestebryggere til å sette egne signaturbrygg som skal selges på stedet, og de ser også for seg at det kan arrangeres seminarer, kurs og prøvesmaking. «Intensjonen er at de besøkende skal se og oppleve bryggeriprosessen på en nær, men forskriftsmessig måte», står det i søknaden.

Lokal mat.

Men det skal også bli ei råd med noe å spise til ølet. Enkel barmat tilpasset brygget, basert på lokale råvarer og med lokal vri.

Fortsatt ifølge byggesøknaden, som også poengterer at det ferdige resultat vil bety en betydelig oppgradering både av selve Tollbua men også av området som helhet. Ettersom den tidligere tollbua nå står tom, håper gründerne i Momentium at det skal gå kvikt å behandle søknaden.