Død etter overdose av GHB

En er død og til sammen er det trolig minst fem tilfeller av overdose av det narkotiske stoffet GHB i Ålesund-regionen.
Ålesund og omland

Natt til onsdag ble en mann funnet død etter en det politiet mener er en overdose av det narkotiske stoffet GHB.

– Det ene er at GHB er veldig farlig i seg selv. I tillegg mener vi at det nå er urein GHB i omløp. Vi vil på det sterkeste advare mot bruk av det stoffet som nå ser ut til å være relativt lett tilgjengelig i byen, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt.

To personer ble natt til onsdag brakt til Ålesund sjukehus for behandling etter overdose av stoffet.

Etterforskere fra Ålesund politistasjon jobber nå med å finne fram til kilden for det stoffet som er i omløp. Med det høye antallet overdoser som en har hatt i løpet av få dager, ser politiet det som vært viktig å tette denne kilden. Politiet har inntrykk av at bruk av GHB økt den siste tiden her i distriktet, skriver politiet i en pressemelding.

Vi prøver så klart å finne ut hvor stoffet kommer fra, sier Häber.

– Vårt inntrykk er at GHB har blitt mer vanlig igjen, sier han.

– GHB, gammahydroksybutyrat, omsettes av og til under navnet "flytende ecstasy". Stoffet kan være svært farlig å innta fordi det er liten forskjell mellom doser som gir rus og doser som fører til bevisstløshet og i verste fall død, opplyser Folkehelseinstituttet.