#byutvikling i Ålesund:

Kjør debatt om byutvikling på smp.no

Du kan stille spørsmål, sende inn bilder, komme med forslag og diskutere hvordan framtidas Ålesund skal være.

DEBATT Nå kan du si din mening om byutvikling i Ålesund - klikk på bildet og delta i debatten. 

Byutvikling engasjerer også utenfor bygrensene

Hanna Relling Berg
Ålesund og omland

– Dette blir et slags sammenhengende nettmøte om byutvikling.

Slik karakteriserer sjefredaktør Hanna Relling Berg Sunnmørspostens nye tilbud til alle som mener noe om utviklinga i Ålesund. Og det er det mange som gjør.

Her kan du skrive ditt innlegg om byutviklingen i Ålesund

Attraktiv

– Nå har vi lansert et tilbud der vi skal informere om det som skjer, men like viktig er det at folk deltar sjøl med meninger, spørsmål og gode ideer til hva som må til for at Norges vakreste by skal bli enda mer attraktiv, sier Relling Berg.

Mye skjer i Ålesund for tida. Det diskuteres heftig om høye hus, fortetting, kollektivtransport og hvordan byen skal bli bra for studenter.

– I disse dager er det ekstra spennende med utprøving av gateterminalen i Keiser Wilhelms gate, og vi vet at mange har synspunkt, spørsmål og gode ideer om det meste.

Under fanen «Byutvikling» på smp.no er det åpent for alle slike innspill. Vi skal også samle alt stoff om byutvikling fra papiravisa og fra nettet på denne sida.

Får svar

– Hvem skal svare på det folk spør om?

– Vi samarbeider med byutvikler Silje Sollien. Hun vil gjerne ha en god dialog med byens befolkning. Mange av leserne våre kjenner sikkert til live-studioet på smp.no der de kan komme med innspill og få nokså umiddelbar respons. Slik vil også dialogen med byutvikleren bli, selv om vi ikke kan garantere at svarene kommer umiddelbart. Silje Sollien har uttalt at hun og hennes medarbeidere har mange ideer, men at de ikke sitter med fasiten. Kanskje den virkelig gode ideen om byutvikling kan komme fram her, sier Hanna Relling Berg.

Les kronikk om byutvikling i Ålesund: «Når hørte du sist en 14-åring si at han eller hun skal gå seg en tur for å nyte utsikten?»

Forum for alle

«Byutvikling» er allerede på lufta, og leserne finner den både via fronten og Ålesundssida på smp.no.

– Og dette er ingen side der bare leserne våre med postadresse i Ålesund er invitert til å delta. Vi vet at det som skjer i Ålesund engasjerer langt utenfor bygrensene, og alle er hjertelig velkommen til å være med på å påvirke utviklinga, sier Hanna Relling Berg. Og for all del: «Gammeldagse» leserinnlegg og kronikker i papiravisa er det sjølsagt ikke slutt på.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!