Det er det vi kan vente oss når Ålesund bil og motorshow går av stabelen denne helga, forteller daglig leder for Storhallen, Synnøve Rogne som er en av arrangørene bak den store messa.

– Det blir visning av nye biler, gamle biler, motorsykkel, storbil og superbil. Det blir stor bredde i bilene man får sett, og det vil også være muligheter for å få prøvekjøre noen biler. Det skal lages til for dette på parkeringsplassen mellom stadionet og hallen, forteller Rogne om programmet for helga, som også inneholder aktiviteter som trail show og ATV-kjøring for barna.

Noe for enhver

Sunnmøre bilbransjeforening, som er en av samarbeidspartnerne til arrangementet, har tidligere arrangert bilmesse. Formann, Per Aaland forteller at det nå er en mye større messe i vente, hvor tilbudet vil være langt bredere.

Gleder seg: Per Aaland i Sunnmøre bilbransjeforening ser fram til et større bil-arrangement denne helga, og har stor tro på at det vil komme mye folk for å få med seg eventet.

– Enten man er der for å se etter ny bil, eller har en interesse for motor og vil se veteranbiler, så vil man finne noe spennende. Showdelen blir nok også av interesse for flere, forteller Aaland som har stor tro på et godt oppmøte i helga.

– Forhåpentligvis klarer vi å trekke en 6–7.000 i løpet av disse to dagene, sier han.

– Dette med bil og motor er jo alltid veldig relevant og populært. Det er noe de fleste av oss har et forhold til, og for mange er det en stor del av hverdagen. Dette er absolutt noe for vanlige folk, som for eksempel er på jakt etter ny bil. Jeg kan også se for meg en del fedre og sønner som går å drømmer seg vekk, men i de senere årene ser det ut til at kvinner også har kommet mer på banen. Begrepet konebil, er liksom ikke en greie lengre, sier Rogne.

Et behov

Etter at arrangementet ble stadfestet har det strømmet på med tilbakemeldinger fra folk som gleder seg og har ønsker til hva de ønsker å se.

– Per nå har vi fylt opp all plassen vi har. Neste år er vi nødt til å utvide området enda mer. Vi tar jo et år av gangen, men hvis det er så stor interesse for som det ser ut til, hadde det vært veldig kjekt å få videreføre dette og gjøre det til et årlig arrangement, forteller Rogne.

– Dette er noe som mange setter pris på, sier Aaland.