På sitt møte kommende tirsdag, skal politikerne i plan- og byggesaksutvalget behandle to reguleringsplaner som til sammen åpner for 95 nye boliger sentralt i Ålesund. 75 av disse kan komme på Steinvågneset – 20 i Ratvika.

Knytter sammen

Det er Kibsgaard-Petersen AS som har laget et privat reguleringsforslag for ca. 20 dekar på området nord for Tonnings gate – rett over Steinvågsbrua. Oppdragsgiver er bergensfirmaet Steinvågneset Invest AS som kjøpte tomta i 2006, og planen er å bygge 75 leiligheter fordelt på tre blokker. Blokkene vil være fra tre til sju etasjer.

Dette er ei sentrumsnær tomt som fortsatt er nesten ubebygd, og rådmannen kaller den en «missing link» mellom Skarbøvika og Aspøya.

– Derfor vurderes dette som et lite, men ikke ubetydelig ledd i et viktig strategisk byplangrep for at båndbyen Ålesund skal henge bedre sammen, står det i rådmannens begrunnelse til utvalget.

Med ny bebyggelse på Steinvågneset, vil bydelene Hessa og Skarbøvik bli knytta nærmere sammen med sentrum og Aspøya. Planen er også viktig for å få bedre gang- og sykkelveger mot sentrum.

Vil du bare lese nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

Mittet-tomta i Ratvika

Bolig og butikk Mittet-fabrikken i Ratviksvingen er borte. Nå starter snart byggingen av 21 boliger og en ny Rema-butikk. Næringsdelen med butikk kan bli ferdig i løpet av sju måneder. Foto: Nils Harald Ånstad

– Hvis våre planer blir godkjent, står vi klare til å begynne og bygge butikk.

Det sier Magne Jan Vik som er daglig leder i Rema Etablering Nordre Vestland AS.

Remas planer for Mittet-tomta i Ratviksvingen skal også opp til sluttbehandling i plan- og byggesaksutvalget tirsdag.

– Vi skal bygge 21 boliger og dagligvarebutikk, sier Vik.

Antallet boliger er noe redusert i forhold til den opprinnelige planen.

Politikerne får også en orienteringssak om planlagt boligbygging på Vindgårdsskiftet. Der er planprosessen bare i startfasen, mens de to reguleringsplanene skal videre til endelig godkjenning i bystyret.