Via Sunnmørsposten får han vite om helse- og velferdsutvalgets vedtak onsdag kveld.

Inge Solmo, som har 25 års erfaring som servitør, er da på jobb hos Kabb i Kongens gate – ett av de mange utestedene i byen som fra kommende helg må nekte gjestene å ta drinker med brennevin utendørs. Kabb har i dag løyve til å servere sprit på sitt uteområde i gågata, og søkte i likhet med andre om fornyet bevilling for dette.

– Bakstreversk

– Dette er bakstreversk politikk, og vil bare føre til at folk drikker enda mer hjemme. Dessuten vil det gi mye merarbeid for oss i bransjen å overholde forbudet, sier Solmo.

Han har tidligere jobbet som servitør både i Nord-Norge og i Sverige, og mener Ålesund går i motsatt retning av det som er vanlig andre steder.

– Utlendinger og andre tilreisende bare rister på hodet over alkoholpolitikken her, når de for eksempel ikke får kjøpt øl i butikken etter klokken 18 på en lørdag, sier Solmo.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Utendørs grunnet røykeloven

– Når Norge samtidig er det landet med mest fyll, raving og spying gatelangs en lørdagskveld, så blir dette hyklersk, mener han.

Ifølge Solmo ønsker svært mange av gjestene hele året gjennom å også oppholde seg utendørs under restaurantbesøket, dette mye på grunn av røykeloven.