Flyselskaper kutter innenlandsruter og reduserer tilbud

SAS og Norwegian kutter rutetilbudet etter flypassasjeravgiften som ble innført i mai. Det går utover innenlandsruter og planlagte ferieruter neste sommer.

Norwegian har varslet nedleggelse av Ålesund-London og en rekke direkteruter fra Værnes. Foto fra Ålesund lufthavn Vigra.  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

– Vi begynner nå å se helt konkrete konsekvenser av flypassasjeravgiften, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen, til Aftenposten.

Alle flybilletter har nå en seteavgift på 80 kroner.

Flyselskapet reduserer ruten Oslo-Alta og har varslet nedleggelse av Ålesund-London og en rekke direkteruter fra Værnes.

Konkurrenten SAS merker også reduksjon av antall passasjerer og kommer til å redusere tilbudet fram mot sommeren.

– Vi opplever en viss svikt i etterspørselen som følge av flypassasjeravgiften. Vi holder nå tilbake det som ville vært spennende planer for 2017, blant annet flere direkteruter ut fra Oslo lufthavn, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til avisen.

I likhet med Norwegian kutter SAS i innenlandstilbudet, blant annet til Ålesund og Kristiansund.

Lørdag gikk siste Ryanair-fly fra Moss Lufthavn Rygge og satt dermed spikeren i kista for den sivile driften av flyplassen. Selskapet starter opp åtte nye ruter fra Torp lufthavn i Sandefjord i løpet av vinteren. (©NTB)