Sist uke skreiv Sunnmørsposten om at elever helt ned i småskolen utfordrer hverandre til å springe over fylkesvegen, og at det er om å gjøre å vente til bilene er så nært som mulig. Har det skjedd noe siden dette?

Bakgrunn: Skolebarn med livsfarlig leik på Emblem

– Vi har sendt ut brev til foreldre i alle klasser, og lærerne har tatt opp saka i alle klassene, sier Øyvind Hildre, rektor ved Emblem skole. – Har du fått noen tilbakemeldinger?

– Ikke annet enn fra en forelder som takka for at vi sendte ut mail om det, men som mener det er mest eldre elever som springer over vegen. Jeg ser jo selv på vei til jobb at eldre elever, som ikke går hos oss, springer over vegen, sier han. Om det blir tatt flere grep fra skoleledelsens side avventes i forhold til om det kommer flere meldinger om den farlige leiken. – Det er også en avveining å gå ut med slikt, siden det kan gi andre ideer om å gjøre det samme, påpeker Hildre.

– Tirsdag skal saka på nytt opp i FAU og i Samarbeidsutvalget, sier FAU-leder Siw Margrethe Hessen.

Enkelte foreldre synes skolen har vært lovlig seint ute med å engasjere seg. Rektor på sin side, viser til at han sendte ut mail til alle foreldre dagen etter at han ble gjort oppmerksom på den farlige leiken.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no