– Vi har hatt mye gøy disse 25 åra. Jeg har ikke gruet meg til jobben en eneste dag, sier Frode Myren (57) til Sunnmørsposten.

Sammen med kona Randi har han eiet og drevet kafeen som har spesialisert seg på hjemmelaget mat.

Hjemmelaget meny

Potetball, kjøttkaker, bacalao: Alt blir laget på kjøkkenet av Myren og de tre kokkene hans. Det siste på menykartet er en populær hjemmelaget hamburger.

– Å holde en hjemmelaget meny er kanskje mer krevende enn om man skal varme opp ferdiglaget mat, men det er også blitt noe av vårt varemerke, sier kafé-sjefen. Med fullt kokkeutstyr skal ingen være i tvil om at han og de andre kokkene vil det beste for kundene sine med matlaging fra grunnen.

Sjølkomponert

– Hvor henter du oppskriftene fra?

– De har jeg utvikla sjøl. Maten skal være god og se fin ut. Det er vel derfor vi også har fått en fast stamme av gjester som kommer ukentlig. Pensjonister og klubbmedlemmer treffes til sosial omgang på kafeen, sier Myren som strengt tatt ikke er utdanna kokk. Han har bakgrunn fra hotell- og servitørfaget, men er kokk god nok som noen. Samtidig er kafeen mer enn et sted der man blir mett.

– Her har vi fått høre mange livshistorier, sier Myren, som mener at et smil og en samtale hører med til det å være kaféeier. Slik sett føler han at han er blitt «allemannseie» på senteret.

Begynte for Narvesen

Allerede i 1983 ledet han «Den Lille Kafe» for Narvesen på Moa, mens kona drev Oscars Gategrill. Det var før de fikk tilbud om å starte kafé i det som en gang var møbelfabrikk og ble bygget om til kjøpesenteret Moa Syd.

– Fabrikkeier Kåre Stokke spurte om vi ikke ville starte kafé, og siden da har vi vært her. Vi har utvidet og fornyet virksomheten om lag hvert femte år. Nå er det bare vi og blomsterhandleren på andre sida av gangen som har vært med siden starten

– Men nå er det slutt?

– Helsa og legen sier stopp for oss begge. I utgangspunktet hadde vi tenkt å kose oss med denne jobben i lang tid, sier han.

– Og hva skal dere gjøre nå?

– Når virksomheten er solgt, får vi vel trekke oss litt tilbake til hytta på Lesja. Frisk luft gjør godt.

– Men jeg er full av nye ideer, sier Frode Myren.