Støyplagene har eksistert i mange år, og nå har flere beboere bedt om at saka tas opp i neste generalforsamling i Borettslaget Fredsberg.

I tillegg er Statens vegvesen og Fylkesmannen kontaktet vedrørende støyplagene. Det er støy fra trafikken på innfartsvegen fra Gåseidvika mot Skuggentunnellen og på vestsida av Skuggentunnelen mot Nørvasundbroa mange i borettslaget opplever som plagsom.

Lyden bærer over vann

Særlig skal de som bor i de nærmeste terrasseblokkene være plaget.

– Selv om avstanden fra blokkene til innfartsvegen kan karakteriseres som lang, bærer lyd som kjent godt over vann, og avstand her kan ikke være kriterium, mener Per S. Vadseth, styreleder i borettslaget.

Det er 62 leiligheter i terrasseleilighetene som er berørt, samt noen blokker i bakkant. Trolig ligger antallet leiligheter som er plaget av støy på ca. 100, anslår styrelederen.

Støy ute og inne

– Det er støy på verandaen, og støy inne. Det er også støy på nordsida, fordi lyden slår opp mellom blokkene. Jeg mener vi må tåle litt sus. Men ikke dette. Her er også et fantastisk uteområde, men med veldig mye støy fra bilene på andre siden av sundet. Særlig ille er det når det kjøres med piggdekk. Og støyplagene øker ved sør-østlig vind, forteller en av beboerne til Sunnmørsposten.

I dag er det åpent autovern, og en liten murkant på vestsiden av Skuggentunnelen. Det er ikke tilstrekkelig.

– Vi ønsker støyreduserende tiltak langs vegen, sier den kvinnelige beboeren.

4-felt bekymrer

Planene om realisering av 4-feltsveg forbi, bekymrer også beboerne med hensyn til økte støyplager fra trafikken.

– Det er helt klart helseskadelig med langvarig støypåvirkning, sier hun, og mener støyreduserende tiltak må på plass.